KAHWIN MUDA

14 Jan

Assalamualaikum.

So,today I would loke to share about ‘kahwin muda’. Nowadays, its became a hot issue among the teenager. Sekarang ni banyak trend orang kahwin muda dah macam kembali zaman dulu-dulukan? Macam time atuk dan nenek kita kahwin. Umur mereka baru berapa tahu tapi sudah dijodohkan. Dan juga termasuk nenek dan arwah atuk aku.

                Ok,balik semula pada tajuk kahwin muda. Sekarang ni ramai je yang kahwin muda even my friend who same age like me dah kahwin pun. Dan In Sha Allah my cousin also gonna married soon, and his also is just about 21 years old. Contoh lain seperti Dena Bahrin, Irine Nadia and many more. They do really happy for their marriage.For me,benda ni tak jadi masalah as long as mereka yang berkahwin muda ni tahu apa tanggungjawab yang perlu mereka pikul dalam sebuah perkahwinan itu. Yang penting kena bersedia,kalau tak bersedia baik jangan pandai-pandai nak kahwin nanti huru-hara rumahtangga.

Here I let you to know  about the responsibity of  a husband  and a wife:

Image

As long as you guys yakin boleh bawa tanggungjawab ni, In Sha Allah bahagia itu di tangan anda. Yang penting fikir wisely before decide nak kahwin. Kahwin ni bukan perkara kecil tau. It a big step that change the whole of your life. Iyalah dulu apa-apa buat semua untuk seoarang,tapi bila dah kahwin kena fikir pasal pasangan, anak , family dan mertua. So,nice advice from me ‘ THINK BEFORE ACT’.

#Thanksforreading🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: