MAKEUP

5 Sep

Assalamualaikum..

Long time no see (eh, yeke? haha)

So, recently ni saya ada la buka tutorial pasal makeup. Fuhh, buka je youtube macam jenis makeup style keluar. Dari yang simple, ke sweet dan paling over..haha..Anyways, tu semua terpulang pada diri masing-masing. Selesa nak pakai macam mana. For me, BB cream with compact powder just enough. Oh, with the extra of lip bam to gives moisture to your lips.

So, back to makeup tutorial. Sebenarnya bila tengok, macam senang je orang tu mencanting kat muka dia. Mungkin kalau saya buat dah terkial-kial agaknya..huhu. Actually banyak juga la belajar dari makeup tutorial tu. Besides BB cream and compact powder, ada juga conclear, CC cream (ni tak la pelik sangat) dan yang paling baru aku tahu ada la eye base (jakun bila dengar). Tak tahu pula adanya eye base.sadiss betul..

 Selain tu, dapat juga la knowledge teknik-teknik makeup. Kalau tak, main terabuq sapu je. What to do, kita ni amatur je..hehe..

Oh ya, thanks to kak mimi (jururunding dan pengedar barang Mary Kay) juga yang hari tu ada bagi free tutorial makeup dalam lab. Thanks for the info. InsyAllah one day (tah bila) i’ll try🙂

#thanks for reading

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: