Makang Sekak-Sekak Nok

5 Mar

Assalamualaikum (kalau jawab dapat pahala)..

Makang sekak-sekak nok? Haa,apa tuu?

So, pada siapa yang tak tahu, itu ada la kedai steamboat and grill paling famous dekat area kuala terengganu.

Harga sangat berpatutan dengan menu buffet yang dangat banyak. Bayaran cuma Rm 20/person. Menu,tak payah cerita banyak sangat. Ayam dan daging saja ada beberapa jenis perapan. Tak termasuk seafood yang lain macam sotong,ketam, lala dan macam-macam lagi. Bebola yang disediakan pun ada bermacam jenis. Sayur-sayuran dan beberapa jenis mee juga tersedia. Haa..bukan setakat tu, dessert pun ada ice cream and abc. Don’t worry tu semua termasuk dah dengan bayaran tadi. Side makanan yang lain pun ada macam nasi goreng, laksa dan spagetti.air minum pun disediakan,tak payah nak order bagai.

Amacam? Tergoda idok dengan list menu tersebut?haha.. yang penting perut you guys ready nak masuk semua makanan tu.hehe

Biasanya we’olls akan spend masa dalam sejam setengah ke dua jam kat kedai tu.haha.rasa macam dalam syurga makanan.

But, harus diingatkan jangan korang ambil berlebihan dan tak dimakan. Jawabnya kena denda laa. Denda yang dikenakan ada laaa rm5/100 g.. so,hati-hati. Don’t worry buffet kat kedai tu sentiasa di top up. Ambil secara sederhana ok!

Sila jamu mata ☺

Sila jamu mata ☺

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: