Its My Story

2 Apr

Assalamualaikum🙂 (kalau jawab dapat pahala)…

Hari ni tangan sangat la gatai nak menulis. Almost one hour dah hadap lappy, but still doesn’t any ideas came out. so, me. myself decide to share some of my story to you guys. InsyaAllah yang baik jadikan ikutan dan yang buruk dijadikan iktibar.

Sejujurnya me, myself memang already dah berhijab since masa kecik-kecik lagi. And my mum start berhijab since her age late 20.. But still, Alhamdulillah terbuka jugakan hati my mum nak bertudung. Thanks Allah🙂

So, back to my story.. me,myself memang la bertudung. But!! me, myself tak ikut pun seperti yang disyariatkan dalam agama Islam. wearing shirts and jeans was my old days trends. bukan yang longgar okey, yang ketat. Seriusly, bila engok balik gambar lama terasa sangat jahil.huhu

Due, to this appearance, lelaki senang-senang nak berkawan tanpa ada respect me,myself as a perempuan. Masa jahil dulu kononnya, rasa bangga la sebab ramai yang syok konon-kononnya. Astagfirullah, jauh tersimpang hati ni.

But, one day ni. something happen to me. yang menyebabkan me,myself nekad nak ubah appearance.

benda ni terjadi when me, myself beli barang runcit kat kedai bawah asrama, then this one guy a.k.a my coursemate dengan senang-wenangnya grab both of my shoulder from the back.! In front of others students?? on that time teiba me,myself terus terfikir ‘ why he didn’t respect me as a women as a muslimah? terus terfikir is it due to my appearance?‘ tu yang sesenang hati nak sentuh? agak terkesima juga masa tu.

apa yang menyebabkan me, myself terasa sangat adalah..since my secondary school me, myself memang ramai kawan lelaki, we spend most of time together.. BUT.. they respect me. they never take advantage to me since we be friend.

seriously, since balik beli barang tu. my emotionot stable. I’m feel sorry to myself. I’m feel very terrible for myself. and I cried a lot!! (tak tahu nak describe perasaan time tu..)

then slowly I change my appearance. I’m starting wearing tudung yang tutup dada. kalau tak dulu selempang sana sini. wearing wide shawl was my favoourite. wearing loose shirt with slack or long skirt make me feel so covered. wearing sock.

After I used to wear like that, I’m felt very secured and protective. And the boys tak sewenang-wenangnya nak touch I. Seriusly rasa selamat sangat dari pandangan mata yang bernafsu.

Alhamdulillah I’m still maintain with this appearance. Everyday I hope I’m being a better and better person.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: